Известие

Collapse
No announcement yet.

Зимни гуми сезон 2010/2011

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Здравейте Колеги,моят избор за тази зима е Гиславд,карал съм с такива и съм доволен! Успех и хиляди километри на всички!
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD 140hp/after remap 190hp/ Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp/after remap 140hp/!!!/Suzuki750 Gsx-R 150+hp.

Comment

Така вчера на заледено от -1 пробвах как се държи колата, с летни гуми 17' на един месец са...еми няма такова поведение, нито подхлъзва нито поднася!!!
      Следобеда се хванах и сложих зимните джанти с зимните гуменки, който са доста арни като марка, грайфер и си държат супер, но голяма разлика не усетих в летните и зимните....
      Имам аверче, което мин. зима кара с нови летни и нямаше проблеми...
      ИЗВОД: гумите да са нови с добър дот и грайфер и си чук!
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Аз съм със Pireli P6000 и на четирите. Нямам оплаквания така че продължавам със тях 205/55/16.
        sigpic
        Живота е компот и всеки се бори за слива във него.
        АЛФА РОМЕО 156 1,9 JTD предишна
        АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD сегашна 150p.s. 2003г

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
          Така вчера на заледено от -1 пробвах как се държи колата, с летни гуми 17' на един месец са...еми няма такова поведение, нито подхлъзва нито поднася!!!
          Следобеда се хванах и сложих зимните джанти с зимните гуменки, който са доста арни като марка, грайфер и си държат супер, но голяма разлика не усетих в летните и зимните....
          Ти поднасяш ли ни или ни лъзгаш????
          Що не ходиш тогава в планината зимно време с кецове??
          А ако на пешеходната пътека ти изкочи едно детенце ко ще чиниш с "уетните" си перфектни кецове????
          Или се позоваваш на закона че е нужно да имаш само грайфер?????
          Еххх деца,деца....

--------------------
          Или викаш тия Алфи са толкова арни,че са пълни с всякакви системи за контрол на пътя.
          Щото и по жанти да я лъзгаш пак нема да има проблемация.

Опитах се малко да докарам начина ти на изказване,ама дали е толкова арно ти ше каеш!
          Ама да се чудиш тия полу-кръгли идеотИ,що ни лъзгат с тия зимни гуми?Все пак ти не си единствения които не вижда разлика между ботуша и гуменката!
          Техната м..а печелбарска!!!!!
          Last edited by Linkestis; d.m.y г., 10:02.
          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Давам обективни данни:
            - летни гуми на 1000км, дот 2009, 215/45/17
            - зимни гуми дот 2008, 195/65/15

Темп. на въздуха -1, настилка леко влажна, скреж малко, сняг нямаше, час 07:45 сутринта!
            Действието се развива в гр. Русе, не в планина!!
            Разлика в поведението освен ако не съм идиот, не съм усетил. Стаж зад волана 6 години, над 100к км!

На лед нито зимна и лятна няма ефект. Зимните гуми са добри на сняг, но до там за мен!
            При тези условия, такива бяха резултатите, ако решите колега, заповядайте в Русе, ще сложим летните и демонстрирам. После след теста ще одарим по някоя биричка с кебабчИта

Стила на писане, не сте го докарали!
            За да се засегнете така, явно работите с гуми. Няма да цитирам марки, за да не правим реклама!

Извод за мен: Важно е какъв е дот-а на гумите, за мен гума след три сезона, вече не е същата. Имам аверче което караше миналата зима с летни континентал, 15' и нямаше грижи..нови. факт!
            Никой не споменава системи, и глупости. Приятел с Q7 с вс системи и зимни гуми на мокро се подхлъзна и одари стълб!
            Last edited by rusiq86; d.m.y г., 13:46.
            sigpic

Comment

Давам обективни данни:

Темп. на въздуха -1, настилка леко влажна, скреж малко, сняг нямаше, час 07:45 сутринта!
              Разлика в поведението освен ако не съм идиот, не съм усетил. Стаж зад волана 6 години, над 100к км!

На лед нито зимна и лятна няма ефект. Зимните гуми са добри на сняг, но до там за мен!
              При тези условия, такива бяха резултатите, ако решите колега, заповядайте в Русе, ще сложим летните и демонстрирам. После след теста ще одарим по някоя биричка с кебабчИта

За да се засегнете така, явно работите с гуми. Няма да цитирам марки, за да не правим реклама!

Извод за мен: Важно е какъв е дот-а на гумите, за мен гума след три сезона, вече не е същата. Имам аверче което караше миналата зима с летни континентал, 15' и нямаше грижи..нови. факт!
              Никой не споменава системи, и глупости. Приятел с Q7 с вс системи и зимни гуми на мокро се подхлъзна и одари стълб!
              Днес се нагледах на такива ербап шофери като теб по пътя за Варна, добре че нямаще жертви. Не са глупави производителите да произвеждат летни и зимни гуми. Иначе днес алфа 166 ме изненада много приятно. Сутринта тръгнах от Бургас за Варна и след обяд обратно, с нови зимни гуми вериги не ми се наложи да слагам.

Поздрави
              Дамян
              алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
              алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

Аз съм карал за кратко 10-годишни зимни гуми и мога да се подпиша с двете ръце, че на сняг са около 700-800 пъти по-добри от най-скъпата лятна гума.
                При тези метео условия да караш с летни гуми е престъпление.
                Стаж зад волана 18 години и някой друг километър пробег.
                _______
                146 JTD - ex
                Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Сега само не скачайте над колегата от Русе!
                  Защото той ви е казал мокро време, пак повтарям мокро, не сняг, не лед!
                  Изследвания на Аутобилд, и асоцияцията на производителите сочи че зимно време когато е сухо или мокро лятната гума спира много по бързо от зиманата, зиманата е добра само и единствено при наличие на сняг!!!
                  Т.е. приложение на този вид гума имате една 10 най-много 15 дни в годината
                  Така че друг път не се изказвайте неподготвени...
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от danchev63 Покажи съобщение
                    Аз съм със Pireli P6000 и на четирите. Нямам оплаквания така че продължавам със тях 205/55/16.
                    последния път като гледах тва си бяха БАШ летни гуми?
                    Иначе аз вече втора зима карам с Wredestein Wintrac Xtreme 16ки и съм адски доволен...
                    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Давам обективни данни:

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                      Сега само не скачайте над колегата от Русе!
                      Защото той ви е казал мокро време, пак повтарям мокро, не сняг, не лед!
                      Изследвания на Аутобилд, и асоцияцията на производителите сочи че зимно време когато е сухо или мокро лятната гума спира много по бързо от зиманата, зиманата е добра само и единствено при наличие на сняг!!!
                      Т.е. приложение на този вид гума имате една 10 най-много 15 дни в годината
                      Така че друг път не се изказвайте неподготвени...
                      РОБИН ХУД,в кои ред или диагонал виждаш/намираш думата "мокро"?
                      Или "мокрото" от лугата по асфалта на -1 за теб и шофера от Русе е мокро?
                      sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

В тази тема стана ясно че всички гуми са невероятни....всеки защитава неговото

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                          РОБИН ХУД,в кои ред или диагонал виждаш/намираш думата "мокро"?
                          Или "мокрото" от лугата по асфалта на -1 за теб и шофера от Русе е мокро?
                          Почни да четеш има хубави 18 стр
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=52803&page=2
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от mian4o Покажи съобщение
                            Днес се нагледах на такива ербап шофери като теб по пътя за Варна, добре че нямаще жертви. Не са глупави производителите да произвеждат летни и зимни гуми. Иначе днес алфа 166 ме изненада много приятно. Сутринта тръгнах от Бургас за Варна и след обяд обратно, с нови зимни гуми вериги не ми се наложи да слагам.

Поздрави
                            Дамян
                            Ербап шофера е с зимни, на един сезон, Вредещайн !!! Колега ербап значи оправен, самоуверен, нз защо го използваш това!
                            Както споменах -1, няма сняг, а слана, и обичайните условия за тази темп. сутрин рано в началото на декември.
                            Чета и се питам абе хората четат ли какво съм писал!!!
                            Говорим за студено време, със слана, дори и на мокро си бяха чук. Написах това, защото всеки разправя да се слагат, мн било опасно като падне под 7 градуса. Имам голям паркинг, засилвах и натисках спирачка за да видя дали ще се включи абс, еми не се!!
                            Ако бях на сняг с летни, дори няма да направя усилие да мръдна, знам резултата
                            Мин зима карах с гуми с мн грайфер, добра марка, но на 9 години бяха, като нз човек какво да гледа и какво е дот е кофти, и бяха ок, но на доста места преплъзваха, не държаха добре, след като разбрах с какво съм карал, веднага ги махнах.
                            Не ангажирам никого с мнението си! Мокро от луга?!! На -1 и щипка сол или каквото и да е било няма!

Колега сликчето, казвам само че зимни гуми на сняг! Но при описаните условия и нови летни няма да мръднат.
                            Написал съм извода за мен: Нови гуми с добър дот, или поне не на мн годинки, и грайфер да имат!
                            Следващата седмица се очаква затопляне около 0, ако има желаещи да направим тест, специално ще сложа др. комплект обувки, и после ще обсъдим резултатите на бира с кебабчета
                            Last edited by rusiq86; d.m.y г., 00:02.
                            sigpic

Comment

С Pirelli Soto Zero w210 съм и за сега се държат доста добре. 205/55/16
                              Audi A6 3.0 TDI
                              Infiniti FX35

Comment

MICHELIN ALPIN A4

MICHELIN ALPIN A4 195/55/15

Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007

Comment

Working...
                                X